خواص میوه ها و گیاهانسلامت

11 فواید سلامتی تخم های شنبلیله

11 فواید سلامتی تخم های شنبلیله. تخم شنبلیله یک گزینه طبیعی برای چندین مشکل است. به ویژه به دلیل توانایی در کمک به هضم غذا ، آنها همچنین می توانند زخم معده ، تسکین التهاب و سوزش پوست ، بهبود کنترل قند خون در افراد دیابتی و حتی بهبود کلسترول در بدن شما را درمان کنند.

آنها به دلیل خواص گالاکتوگا دارای مزایای ویژه ای برای مادران شیرده هستند. آنها را بو داده و پودر کنید یا مقداری دانه جوانه زده را روی وعده غذایی خود بریزید!

11 فواید سلامتی تخم های شنبلیله

دانه های شنبلیله ، سرشار از فلاونوئیدها ، ساپونین ها ، آلکالوئیدها ، اسیدهای آمینه ، پروتئین و فیبر هستند. آنها همچنین حاوی ویتامین های A و C ، کلسیم ، آهن و سایر مواد معدنی هستند. این ترکیبات باعث می شوند دانه شنبلیله و روغن آنها به عنوان یک داروی طبیعی قوی برای طیف وسیعی از بیماری ها شناخته شود.

1. تأخیر در پیری

تخم شنبلیله سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند در مبارزه با پیری که به دلیل آسیب های رادیکال آزاد ایجاد می شود ، کمک کند.

مطالعات بر روی حیوانات نشان داده است كه دانه ها به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ، می توانند از ساختارهای سلولی در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند. در یک مطالعه مشخص شد که عصاره تخم شنبلیله می تواند باعث تجزیه اکسیداتیو لیپیدها در کبد حیوانات شود.

2. جریان قاعدگی را افزایش می دهد

تخم شنبلیله فواید خاصی برای خانمها دارد. آنها مهمان نواز محسوب می شوند ، این چیزی است که می تواند جریان قاعدگی را افزایش دهد و می تواند به تحریک انقباضات رحمی کمک کند.

3. شیر مادر را افزایش می دهد

از دانه شنبلیله برای تقویت تولید شیر در مادران شیرده استفاده می شود. این به ویژه برای مادران شیرده که شیر ناکافی را تولید می کنند مفید است.

اما توجه به این نکته حائز اهمیت است که هیچ مطالعه گسترده ای برای صحت این ادعا صورت نگرفته است و شواهد حاصل از کاربردهای سنتی و شواهد حکایتی است.

4- تحریک و التهاب پوست را کاهش می دهد

روغن حاصل از تخم شنبلیله می تواند برای نرم شدن پوست و به عنوان نرم کننده استفاده شود. فقط کافی است چند قطره روغن شنبلیله را به روغن پایه مانند روغن زیتون یا روغن جوجوبا اضافه کنید و برای تسکین پوست تحریک شده روی ناحیه آسیب دیده بزنید.

به دلیل خاصیت ضد التهابی ، برخی از داروهای درمانی از این روغن برای درمان آکنه نیز استفاده می کنند. اسید سالیسیلیک موجود در آن به از بین بردن گرفتگی در فولیکول ها کمک می کند و همچنین به عنوان یک پوست طبیعی ملایم عمل می کند که باعث تشکیل جوش ها یا آکنه می شود.

5. با تب می جنگد

یکی از کاربردهای سنتی دانه در آسیا ، در جریان های مختلف طب سنتی ، مبارزه با تب است. اگر تب دارید ، نوشیدن یک فنجان آرامش بخش چای گیاهی تهیه شده از دانه شنبلیله می تواند کمک کند.

6. گلو درد را تسکین می دهد

خاصیت تسکین دهنده باعث می شود تخم شنبلیله برای گلودرد مفید باشد. خواص ضد درد و مخاط آن نیز نقش دارد. دانه های شنبلیله را با تمبر ترکیب می کند تا غرغره شود تا گلو درد رفع شود. برگهای تمبر نیز تسکین دهنده هستند و خاصیت ضد میکروبی دارند.

7. به هضم غذا کمک می کند و مشکلات گوارشی را درمان می کند

تخم شنبلیله علاوه بر کمک به هضم به تحریک اشتها کمک می کند. دانه ها همچنین طحال را تحریک می کنند ، به عنوان یک داروی طبیعی عمل می کنند و عملکرد کبد را تحریک می کنند .در طب سنتی ، برای معالجه اسهال خونی استفاده می شود.

تخم شنبلیله باعث آرامش در دستگاه گوارش می شود و همچنین می تواند برای معده و زخم معده از آن استفاده شود. دانه ها حتی به دلیل داشتن فیبر محلول در بدن ، می توانند از یبوست جلوگیری کنند. تخمین زده می شود 50٪ از بذر دارای فیبر غذایی باشد.

دانه ها روی هر ناحیه ای که ملتهب باشد ، یک پوشش آرامش بخش ایجاد می کنند و آن را برای افرادی که دارای سندرم روده تحریک پذیر ، دیورتیکولیت یا کولیت هستند ، مورد استفاده قرار می دهد.

8- قند خون را تثبیت می کند

تخم شنبلیله برای درمان دیابت نیز استفاده می شود. آنها مقاومت به انسولین را کاهش داده و کنترل قند خون را در افراد دیابتی که حالت خفیفی از بیماری دارند ، بهبود می بخشند.

یک مطالعه فواید سلامتی تخم شنبلیله را برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد. روزانه به مدت 2 ماه به عنوان درمان حمایتی از عصاره بذر استفاده می شد و پیشرفت چشمگیری در این دو جبهه مشاهده می شد.

9. لیپید را بهبود می بخشد

طب سنتی آسیایی از دانه های شنبلیله برای درمان کلسترول بالا استفاده کرده اند. برای کاهش سطح کلسترول بد LDL (لیپوپروتئین با چگالی کم) ، روزانه بین 10 تا 20 گرم از پودر دانه را توصیه می کند.

10. کاهش وزن را تشویق می کند

تخم شنبلیله فوایدی برای کاهش وزن نیز دارد. اثر کاهش کلسترول این دانه ها بر روی سلولهای چربی و کبد شما کاربردهای بالقوه ای در مبارزه با چاقی و همچنین سطح غیر طبیعی لیپیدها دارد.

دوز 25 تا 50 گرم در روز به همراه رژیم غذایی سالم معمولاً یک هنجار است. در یک مطالعه ، مصرف عصاره گیاه شنبلیله به کاهش کلسترول و سنتز تری گلیسیرید کمک کرده است و باعث می شود وزن بدن و همچنین پروفایل لیپیدهای سرم بهبود یابد.

در مطالعه‌ای که قبلاً ذکر شد ، روی مبتلایان به دیابت نوع 2 ، میزان تری گلیسیرید در بیمارانی که عصاره گیاه شنبلیله مصرف کرده بودند ، غوطه ور بود.

سطح کلسترول HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا) نیز افزایش یافته است.در آزمایش دیگر ، روزانه 100 گرم پودر تخم شنبلیله (بدون چربی) به افراد مبتلا به دیابت وابسته به انسولین (نوع 1) در وعده ناهار و شام در 50 گرم دوز داده می شد.

کلسترول تام سرم ، کلسترول بد LDL و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم (VLDL) به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. سطح کلسترول HDL بدون تغییر باقی مانده است.

11- میل جنسی را تحریک می کند

یکی از مزایای سلامتی تخم شنبلیله برای آقایان این است که می تواند به تقویت میل جنسی شما کمک کند. در یک مطالعه ، عصاره تخم شنبلیله به شکل قرص به مردان سالم داده شد.

این قرص ها به افزایش برانگیختگی جنسی و همچنین ارگاسم کمک کرده و باعث بهبود جنبه های فیزیولوژیکی میل جنسی می شود. این مردان همچنین گفتند که از قدرت عضلانی و سطح انرژی و همچنین رفاه عمومی پس از مصرف مکمل احساس رضایت بیشتری می کنند.

چگونه دانه شنبلیله داشته باشیم

از آنجا که از داشتن برگ شنبلیله فواید زیادی نیز دارد ، اگر دانه ای است که شما به آن توجه می کنید ، در اینجا روش هایی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید.

تخم شنبلیله را خیس کنید یا جوانه بزنید

طبق یک مطالعه ، مصرف آنها با جوانه زنی حتی برای شما بهتر خواهد بود. این دانه های جوانه زده از فلاونوئید و پلی فنول بالایی برخوردار هستند و اعتقاد بر این است که از دانه های خشک شده سود بیشتری دارند.

به سادگی بذرها را در طول شب یا تا زمانی که جوانه بزنند خیس کنید. آنها را روی سالاد پراکنده یا آنها را به وعده های غذایی ، فرنی یا غلات خود بریزید.

برای مشکل گوارشی ، بذرها را می توان خیس ، سفت و شستشو داد. دانه های جوانه زده را می توان در یک نوشیدنی مخلوط کرد. آبی که در آن خیس شده است نیز قابل مصرف است.به این ترتیب ، می توانید از مزایای آب بذر شنبلیله و همچنین هر نوع غذایی که برای شما ارائه می دهد ، غافل نشوید.

تخم شنبلیله را پودر کنید

می توانید تخم شنبلیله بو داده را خشک کرده و سپس آنها را پودر کنید تا روزانه از آنها استفاده کنید. به سادگی این را روی غذای خود پراکنده کرده و بخورید. اگر دوست دارید کاری زردچوبه ، کباب خشک کنید و از دانه ها به عنوان یک ماده طعم دهنده یا ادویه در وعده غذایی استفاده کنید.

چای شنبلیله درست کنید

برای تهیه چای گیاهی دانه شنبلیله ، دانه ها را با آب بجوشانید و بنوشید. اگر دوست دارید از عسل و لیمو برای عطر و طعم استفاده کنید.

از قرص شنبلیله یا کپسول استفاده کنید

اگر طعم کمی تلخ آن را غیرقابل تحمل می دانید ، ممکن است کپسول های شنبلیله برای شما مناسب تر باشد. برای هرگونه تداخل دارویی و عوارض جانبی لازم است که با پزشک خود مشورت کنید.

اثرات جانبی دانه شنبلیله

بذرهای شنبلیله به طور کلی بی خطر برای مصرف محسوب می شود ، به خصوص اگر فقط آن را به رژیم غذایی خود اضافه کرده و مکمل مصرف نکنید.

با این حال ، اگر اتفاقاً به آنها حساسیت دارید ، باید از مصرف سریع آن ها خودداری کنید.به دنبال علائم واكنش آلرژيك مانند مشكلات تنفس ، احساس خس خس سينه ، تورم صورت ، دهان و زبان ، بي حسي سر خود باشيد. اگر هر يك از اين مشكلات را برطرف كرديد ، از استفاده از آنها متوقف كنيد.

آنهایی که به نخودها حساسیت دارند ، خطر بیشتری برای حساسیت به این دانه ها دارند. برخی از عوارض جانبی که افراد تجربه می کنند شامل افزایش نفخ ، اسهال ، سرگیجه ، خس خس است.

تخم شنبلیله به دلیل احتمال تحریک انقباضات رحمی به بهترین وجه توسط خانم های باردار اجتناب می شود. همچنین ممکن است برای زنانی که از یک نوع سرطان حساس به هورمون رنج می برند ناامن باشد زیرا شنبلیله می تواند یک بار به عنوان استروژن عمل کند.

به صفحه اینستگرام ما بپیوندید.

مطلب پیشنهادی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا