آیا میدانستید؟بارداریسلامتمادر و فرزند

لقاح آزمایشگاهی چیست؟

لقاح آزمایشگاهی چیست؟ سالانه نیم میلیون کودک به لطف لقاح آزمایشگاهی متولد می شوند. اما ، آیا می دانید چگونه انجام می شود و خطرات احتمالی چیست؟

لقاح آزمایشگاهی چیست؟

لقاح آزمایشگاهی شامل لقاح تخمک با اسپرم در خارج از رحم مادر است. این فرایند که در آزمایشگاه انجام می شود ، به زوج هایی که دارای مشکلات باروری هستند کمک می کند تا بارداری شوند.

لوئیز براون ، دختر لسلی و جان براون ، اولین شخصی بود که به دلیل لقاح آزمایشگاهی (IVF) متولد شد. این اتفاق در 25 ژوئیه 1978 ، در بیمارستان عمومی اولدهام در منچستر ، انگلیس رخ داد. بر اساس داده های جمع آوری شده توسط انجمن اروپایی تولید مثل انسان و جنین شناسی ارائه شده در سال 2018 ، از آن زمان تاکنون ، بیش از 8 میلیون نوزاد در سراسر جهان به دلیل این روش متولد شده اند.

نام لقاح آزمایشگاهی از اولین آزمایشاتی است که در دهه 70 انجام شد ، زمانی که دانشمندان برای اولین بار تخمک را در یک لوله آزمایش در آزمایشگاه بارور کردند. به همین دلیل ، اولین نوزادانی که به لطف IVF باردار شدند “نوزادان لوله آزمایش” نامیده شدند.

چه زمانی از لقاح آزمایشگاهی استفاده می شود؟

لقاح آزمایشگاهی چیست؟

IVF معمولاً هنگامی استفاده می شود که روش های دیگر کمتر تهاجمی لقاح ، مانند درمان های هورمونی یا تلقیح مصنوعی داخل رحمی موثر واقع نشوند. اگر هر یک از این دو مشکل باروری داشته باشد ، می توان با استفاده از تخمک و مایع منی زن و شوهر یا با استفاده از اهدا کنندگان آن را انجام داد.

شایعترین علل ناباروری که با لقاح آزمایشگاهی قابل جبران است ، موارد زیر است:

  • آسیب به لوله های فالوپ: این باعث می شود کوددهی تخمک مشکل شود. در صورت وجود انسداد ، از جنین به رحم جلوگیری کرده و از بارداری جلوگیری می کند.
  • مشکلات تخمک گذاری: تخمک کافی تولید نمی شود.
  • فیبروئیدها: این تومورهای خوش خیم در دیواره رحم هستند که تخمک بارور شده کاشتن خود را با مشکل روبرو می کند.
  • آندومتریوز: بافت رحم در خارج از تخمدان رشد می کند.
  • نارسایی تخمدان: این زمانی اتفاق می افتد که تخمدان تخمک کافی تولید نکند.
  • مشکلات ژنتیکی: وقتی زن یا مرد به بیماری مادرزادی مبتلا هستند که می توانند به فرزندان منتقل شوند.
  • مشکلات موجود در منی: تعداد اسپرم کم است یا خیلی متحرک نیستند.
  • لوله های فالوپی پیوند یافته (لوله های بسته شده): هنگامی که زن لوله های خود را بسته است ، لقاح آزمایشگاهی می تواند راهی برای باردار شدن باشد.
  • حفظ تخمک ها: اگر خانمی قصد دارد تحت درمان سرطانی قرار گیرد که روی باروری تأثیر بگذارد ، می تواند تخمک های منجمد شده را برای لقاح آزمایشگاهی بعد ذخیره کند.

لقاح آزمایشگاهی چگونه انجام می شود؟

1. آماده سازی

قبل از شروع لقاح آزمایشگاهی ، پزشکان باید تجزیه و تحلیل های مختلفی را انجام دهند تا بررسی کنند که هم زن و هم مرد می توانند از طریق این روند بارور شوند. این تجزیه و تحلیل ها شامل تشخیص بیماری ها ، کیفیت مایع منی ، ذخیره تخمدان زن ، آزمایش های انتقال جنین و معاینات حفره رحم است.

هنگامی که آنها چراغ سبز نشان می دهند ، زن برای تحریک تولید تخمک و سپس بالغ شدن تخمک ها دارو مصرف می کند.

پس از حدود دو هفته تا یک ماه آماده سازی ، پزشکان سونوگرافی واژن و آنالیز خون را انجام می دهند تا ثابت کنند بدن و تخمک ها برای لقاح آماده هستند. در این زمان آنها تزریق هورمون hCG را انجام می دهند که باعث بلوغ تخمک می شود. سپس ، 36 ساعت بعد می توانند روند را شروع کنند.

2. استخراج تخمها

لقاح آزمایشگاهی چیست؟

برای انجام این کار ، متخصصان لقاح تخمها را از طریق سوراخ شدن سوزن در اتاق عمل تحت آرام بخش استخراج می کنند. به طور کلی ، این روند حدود 15 دقیقه طول می کشد.

برای استخراج ، آنها یک پروب سونوگرافی را وارد واژن می کنند. بعداً ، آنها یک سوزن نازک در راهنمای سونوگرافی قرار می دهند تا زمانی که به فولیکول ها برسند تا تخمها را از طریق سوزن مکش کنند.

در بعضی موارد ، وقتی آنها نمی توانند سونوگرافی واژینال انجام دهند ، پزشکان لاپاراسکوپی انجام می دهند. این شامل یک برش کوچک در نزدیکی شکم است. سپس ، آنها یک دوربین فیبر نوری را با سوزنی وارد می کنند که تخمها را از طریق این برش استخراج می کند.

3. لقاح

هنگامی که تخمک ها و منی را از مرد دریافت کردند ، می توان روند لقاح آزمایشگاهی را شروع کرد. منی قبل از این از طریق خودارضایی یا در موارد پیچیده از طریق مکش بیضه بدست می آید. این زمانی است که اسپرم مستقیماً با سوزن از بیضه خارج می شود.

در IVF ، یک متخصص تخمهای بالغ را با اسپرم مرد در یک صفحه کشت مخلوط می کند. آنها این کار را با سرم مادر مشابه مواد موجود در لوله های فالوپ انجام می دهند. همچنین ، فرآیند دیگر تزریق داخل سیتوپلاسمی است. این شامل تزریق اسپرم به طور مستقیم به هر تخمک است.

بعداً ، روزانه جنین های حاصل از لقاح تجزیه و تحلیل می شود و برای انتقال به رحم انتخاب می شود.

4. انتقال جنین به رحم

لقاح آزمایشگاهی چیست؟

یک متخصص قبل از کاشت تخمها را با اسپرم در یک صفحه کشت مخلوط می کند.

بین دو تا شش روز پس از لقاح ، یک متخصص جنین را برای شروع بارداری در رحم زن قرار می دهد. آنها این روش را با قرار دادن کاتتر از طریق واژن به رحم انجام می دهند. به این ترتیب ، آنها می توانند یک یا چند جنین تزریق کنند. آنها از طریق سونوگرافی این روند را کنترل می کنند.

در صورت موفقیت آمیز بودن لقاح ، جنین به دیواره رحم می چسبد. موفقیت لقاح را می توان پس از 11 روز تعیین کرد. پس از آن لحظه ، روند طبیعی بارداری با معاینه دوره ای بارداری آغاز می شود.

جنین های با کیفیت خوب که مورد استفاده قرار نمی گیرند به صورت برودتی ذخیره می شوند. به این ترتیب ، آنها می توانند بعداً از آنها استفاده کنند بدون اینکه لازم باشد روند تحریک تخمدان را تکرار کنند در صورتی که زن و شوهر بارداری دیگری می خواهند. پروتکل های حفاظت بسته به قوانین هر کشور متفاوت است.

عوارض و خطرات احتمالی لقاح آزمایشگاهی

موفقیت در لقاح آزمایشگاهی بسته به شرایط مختلف بسیار متفاوت است. با این حال ، در کشورهای پیشرفته تخمین زده می شود که برای زنان زیر 40 سال برای هر فرآیند IVF به طور متوسط 41٪ تا 43٪ تولد وجود دارد. در زنان بالای 40 سال این میزان به 18٪ کاهش می یابد.

به طور کلی ، انجمن بارداری آمریکا در مورد خطرات زیر هشدار می دهد:

  • احتمال بارداری چند برابر ناشی از تحریک باروری و کاشت جنین های مختلف. این امر خطرات تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد کودک را به همراه دارد.
  • میزان سقط جنین کمی بیشتر از حاملگی طبیعی ، به ویژه در زنان بالای 40 سال.
  • عفونت های واژن ، کلیه یا مجاری ادراری به دلیل خطا هنگام استفاده از سوزن. این معمول نیست ، اما ممکن است اتفاق بیفتد.
    حاملگی خارج رحمی ، یعنی کاشت تخمدان در خارج از رحم.

علاوه بر این ، برخی از عوارض جانبی مانند خونریزی خفیف در روزهای اول بارداری ، سرگیجه ، حالت تهوع ، اسهال یا یبوست نیز وجود دارد. اگر این موارد را تجربه کردید ، باید به متخصص زنان خود مراجعه کنید. با این حال ، آنها به طور کلی جدی نیستند.

به وب سایت رانا گراف حتما سر بزنید.

به صفحه آپارات , ما بپیوندید.

مطلب پیشنهادی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا