خواص میوه ها و گیاهانسلامت

15 مزایای سلامتی هل: سلامتی خود را تقویت کنید

15 مزایای سلامتی هل: سلامتی خود را تقویت کنید. هل فقط ادویه نیست ، بلکه فواید بیشماری برای سلامتی نیز دارد. این عمل هضم را بهبود می بخشد ، درد معده ، تهوع و استفراغ را کاهش می دهد و اشتها را تحریک می کند.

آنتی اکسیدان های آن از قلب ، کبد و کلیه محافظت می کند و حتی از سرطان پوست و روده بزرگ نیز جلوگیری می کند. برای درمان سرفه و سرماخوردگی یک فنجان چای هل بنوشید و یک دانه را بجویید تا با بوی بد دهان مبارزه کند.

15 مزایای سلامتی هل: سلامتی خود را تقویت کنید

هل فقط ادویه ای نیست که همراه با غذاهایی متنوع از چای و خورشت ، گوشت و ماهی بی نظیر و شیرینی و کیک باشد ، بلکه فواید بیشماری برای سلامتی نیز دارد.

هل در دو نوع ، سبز و سیاه یافت می شود ، هل مدتهاست که توسط طب سنتی برای تعدادی از بیماری ها از سرماخوردگی گرفته تا اختلال نعوظ توصیه می شود.

از دیدگاه تغذیه ای ، هل مقدار مناسبی از فیبر غذایی دارد ، تنها 2 گرم از ادویه های زمینی 2٪ از فیبر مورد نیاز روزانه ما را تامین می کند. به غیر از این ، می تواند مقداری پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، آهن و ویتامین C را تأمین کند.

هنگامی که با گیاهان آنتی اکسیدانی مانند زردچوبه و میخک ترکیب شود ، قدرت آنتی اکسیدانی هل افزایش یافته است. در اینجا به مزایای هل می پردازیم.

1. سرماخوردگی و سرفه را درمان می کند

هل سبز به طور سنتی برای تسکین سرماخوردگی و سرفه استفاده می شود. تحقیقات نشان می دهد که این تا حد زیادی به دلیل وجود ترکیبی به نام 1،8-cineole است ، که به عنوان ماده ای عمل می کند که برای پاکسازی مخاط کمک می کند.

همچنین به عنوان اوکالیپتول معروف است . 1،8-cineole همان چیزی است که روغن اکالیپتوس را به عنوان یک داروی استاندارد برای سرفه و سرماخوردگی و بیماری های تنفسی در بدن قرار می دهد. ضایعات سرفه تجاری نیز حاوی این ترکیب معطر است.

چای هل برای سرفه و سرماخوردگی: چند فنجان هل ، میخک و یک قاشق چایخوری عسل را در یک فنجان آب جوش اضافه کنید. حدود 10 دقیقه بجوش و خروش آمدن. نوشیدنی گرم.

2. آسم و برونشیت را درمان می کند

به دلیل داشتن خواص ضد التهابی ، از هل برای تسکین حملات آسم و برونشیت استفاده کرده است. حملات آسم وقتی اتفاق می افتد که مجاری هوایی به دلیل التهاب باریک می شود و بیشتر با مخاط اضافی گرفتار می شود و منجر به کمبود اکسیژن می شود.

در مطالعه ای در مورد موش ها و خرگوش ها ، مشخص شد كه هل به چندین روش كمك می كند. در حالی که 1،8-cineole مخاط را پاک می کند ، فلاونوئیدهای موجود در هل برونشها (لوله هایی که هوا را به سمت ریه ها حمل می کنند) گشاد می کنند و بنابراین روند تنفس را آسان می کنند. محققان احساس می كنند كه این اثر برونكودیلاتور هل نیز در درمان اصلی آسم نیز مؤثر است.

اگر از آسم رنج می برید ، هل را به غذاهای خود اضافه کنید. همچنین ممکن است شما بخواهید در زمستان و فصلی که احتمال حمله دارید ، چای هل را بنوشید.

احتیاط: اگر به هل آلژی دارید ، از هل برای کاهش علائم آسم خود استفاده نکنید.

3. به هضم کمک می کند

اثر مفید هل سیاه در هضم به خوبی در طب سنتی ثبت شده است. این عمل هضم را بهبود می بخشد و موارد یبوست ، سوء هاضمه ، شکم ، نفخ ، سوزش سر دل و التهاب معده را کاهش می دهد.

در واقع ، مطالعات نشان می دهد که با مصرف هل بزرگ ، می توانید ضایعات معده ناشی از داروهای مانند آسپرین را نیز مهار کنید.با از بین بردن باکتری های بد ، غلاف فیبر غنی از هل سیاه نیز می تواند به ترازو باکتری موجود در روده شما و کمک به هضم کمک کند.

عصاره حاصل از میوه و پوست دارای اثر ضد باکتریایی در برابر عواملی است که می تواند باعث عفونت شدید معده شود.از آنجا که دارای خاصیت ضد اسپاسم و ضد التهاب است ، هل نیز می تواند شدت گرفتگی معده را کاهش دهد.

چای هل برای هضم: یک قاشق چایخوری پودر هل را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و بگذارید آن را برای 10-15 دقیقه تفت دهید. این را بعد از غذا برای هضم بهتر بنوشید.

4- استفراغ را کاهش می دهد

عطر هل می تواند به کاهش حالت تهوع و استفراغ کمک کند. یک راه حل ساده که طب سنتی توصیه می کند ، صرف نظر از نوع دوز شما ، اضافه کردن 1/2 قاشق چای خوری هر یک از هل سبز و پودر رازیانه به همراه کمی عسل در یک فنجان آب ولرم است.

با این حال ، اگر حالت تهوع شما به دلیل عدم تعادل است ، جایی که اغلب استفراغ ناشی از حساسیت ذهن ایجاد می شود ، همچنین ممکن است 1/2 قاشق چای خوری هریک از هل و پودر رازیانه را در عسل یا شیر گرم مخلوط کنید. این اثر آرامش بخش خواهد داشت.

5- اشتها را افزایش می دهد

شناخته شده هل نه تنها به هضم غذا کمک می کند بلکه با تقویت تولید بزاق و آب معده نیز اشتها را تحریک می کند. هل سبز به همراه رازیانه و زنجبیل توسط متخصصان طب سنتی برای تحریک اشتها در بیماران بی اشتهایی استفاده شده است.

همچنین به مدیریت علائم بی اشتهایی مانند حالت تهوع یا استفراغ کمک می کند. داشتن چایهایی که از این گیاهان بعد از غذا تهیه شده است می تواند در هضم غذا و همچنین تأثیر آرام بخش بر بیمار کمک کند.

یک فرمولطب سنتی برای درمان علائم بی اشتهایی: مخلوط 2 قسمت خاکشیر ، 1 قسمت پودر رازیانه. 1-2 قاشق چایخوری از این را در یک فنجان آب با کمی عسل اضافه کنید. هر 2 تا 3 ساعت این کار را انجام دهید.

6. از کبد و کلیه محافظت می کند

خواص آنتی اکسیدانی هل همچنین به محافظت از کبد کمک می کند. کبد برای ادامه روند سم زدایی به یک منبع مداوم آنتی اکسیدان نیاز دارد.

یک مطالعه روی موش های دارای آسیب کبدی ناشی از یک دارو نشان داد که یک عصاره آبی هل باعث کاهش معنی دار کلیه نشانه های آسیب کبدی از جمله میزان تری گلیسیریدها و کلسترول LDL می شود.همچنین سطح کلسترول خوب به میزان قابل توجهی افزایش یافته است .

مطالعه دیگری نشان داد که هل می تواند آسیب کلیه ناشی از جویدن تنباکو را معکوس کند. گرچه این مطالعه روی موش صحرایی انجام شد ، محققان اظهار داشتند كه هل سبز می تواند به دلیل مصرف دخانیات در انسان نیز نقش محافظتی در برابر نارسایی کلیوی داشته باشد.

7. در سم زدایی کمک می کند

طب سنتی معتقد است که برخی بیماری ها در اثر ایجاد سم اضافی در بدن ایجاد می شود. این به عنوان ماده ای چسبنده توصیف شده است که می تواند گردش طبیعی را کاهش داده و سطح انرژی را کاهش دهد.

طب سنتی برای پاکسازی سموم از خوردن غذاهای حاوی املاح استفاده می کند و هل یکی از این مواد غذایی است .برای بیان آن به زبان ساده ، هل به سم زدایی بدن کمک می کند.

8- چاقی را مدیریت می کند

هل می تواند با بهبود هضم و متابولیسم بدن به چاقی کمک کند. همچنین می تواند کل کلسترول شما را کاهش دهد بدون اینکه به میزان HDL (کلسترول خوب) شما تأثیر بگذارد.

کلسترول بالا زیاد اغلب نشانه ای از التهاب در بدن است و التهاب خطر چاقی را افزایش می دهد. افراد چاق نیز غالباً چربی را در اطراف اندامهای شکمی خود ایجاد می کنند که بیشتر از آن ناشی از رژیم غذایی غنی از کربوهیدراتهای تصفیه شده و چربیهای ترانس می باشد.

در یک مطالعه بر روی حیوانات ، موشهایی که از رژیم غذایی پر چرب تغذیه می شدند ، چاق شدند. سپس به آنها پودر هل به عنوان مکمل داده شد. در نتیجه ، كاهش كلسترول كل و رسوب چربی مشاهده شد.

هل سیاه با افزایش سطح آنتی اکسیدان طبیعی در بدن ، می تواند اکسید شدن ناشی از رژیم غذایی پر کربوهیدرات و پرچرب را کاهش دهد .هل سیاه در بهبود متابولیسم و کاهش چاقی نسبت به انواع سبز قدرت بیشتری دارد.

9. از قلب محافظت می کند

در طب سنتی و در دانش جدید گفته شده است که هل در واقع می تواند به قلب شما کمک کند.در یک مطالعه ، موش هایی که از هل سیاه تغذیه می شوند پس از سکته قلبی آسیب قلبی کمتری متحمل شدند. این به دلیل آنتی اکسیدان موجود در هل پیدا شده است.

فشار خون را پایین آورده و لخته شدن خون را کاهش می دهد

هنگامی که به بیماران فشار خون اول مرحله اول (فشار خون سیستولیک کمتر از 140 و دیاستولیک کمتر از 100) 3 گرم پودر هل سبز در 2 دوز تقسیم شده روزانه به مدت 12 هفته داده شد ، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک به طور قابل توجهی کاهش یافت و وضعیت آنتی اکسیدان با بهبود 90٪علاوه بر این ، کاهش لخته شدن خون وجود دارد.

این یک عامل مهم در جلوگیری از حمله قلبی است زیرا غده های خونی اغلب به انسداد شریان ها منجر می شوند و منجر به حملات قلبی می شوند.

همین گروه از محققان همچنین دریافتند که یک دوز مشابه هل سیاه باعث کاهش کلسترول کل در حدود 11٪ و میزان کلسترول بد LDL به میزان 14٪ ، کاهش لخته شدن خون و افزایش سطح آنتی اکسیدان در بیماران ایسکمی است.

یافته وی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا در افرادی که در حال حاضر در معرض حملات قلبی هستند ، کاهش کلسترول کل به نسبت HDL بسیار مهم است.

آنچه این مطالعات نشان می دهند این است که هل می تواند راهی مؤثر برای جلوگیری از حمله قلبی برای افرادی که در معرض خطر باشد و هل سیاه ممکن است از هل سبز مؤثر باشد.

10. مصونیت را تقویت می کند

قدرت ایمنی شما به آنتی اکسیدان های طبیعی بدن بستگی دارد. آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد که توسط سموم خارجی و همچنین فرآیندهای داخلی ایجاد می شوند ، مبارزه می کنند و سلول های شما را از آسیب اکسیداتیو محافظت می کنند.

آنتی اکسیدان هل می تواند به قدرت ایمنی بدن شما بیفزاید. آن را در کنار سایر آنتی اکسیدان های ضد التهابی مانند انواع توت ها ، سبزیجات برگ دار ، آجیل و گیاهان دارویی قرار دهید .

هل دارای خواص ضد عفونی کننده ای است که از عفونت ها جلوگیری می کند.همچنین هر دو هل سبز و سیاه نیز باعث کاهش سرعت قارچ ها می شوند و به نظر می رسد اسانس آنها برای مهار تعدادی از باکتری های ایجاد کننده بیماری است.

داشتن هل به طور مرتب در وعده های غذایی یا چای می تواند هم از بروز عفونت ها جلوگیری کند و هم مبارزه کند.

11. دارای یک اثر آرامش بخش است

هل نیز دارای خواص آرام بخش است. یک مطالعه بر روی حیوانات نشان داد که هل سبز می تواند خواب را به همان اندازه دیازپام ، یک داروی ضد اضطراب القا کند. محققان همچنین ابراز داشته اند كه هل توانایی درمان صرع را دارد.

برخی از متخصصان همچنین ادعا می کنند که نوشیدن یک لیوان شیر گرم به همراه روغن هل می تواند به کاهش بی خوابی و تضمین خواب خوب شبانه کمک کند.

12. از اسپاسم عضلات جلوگیری می کند

مطالعات نشان می دهد كه هل دارای خاصیت ضد اسپاسم است و از این رو می تواند برای مقابله با سکسکه و همچنین گرفتگی معده و روده استفاده شود.

مطالعات دیگر بیان داشتند که ترکیب هل در رژیم های غذایی بیماران صرعی ممکن است از ایجاد اسپاسم عضلانی غیر ارادی جلوگیری کند.

با این حال ، تحقیقات بیشتر برای درک کامل این مزیت مورد نیاز است.

13. می تواند از بروز سرطان جلوگیری کند

سرطان پوست

به لطف آنتی اکسیدان های خود ، هل سبز ممکن است توانایی محافظت از پوست شما در برابر سرطان غیر ملانوما را داشته باشد .در یک مطالعه بر روی حیوانات ، موش هایی که از نوعی تومور مشابه سرطان غیر ملانوما در انسان رنج می برند ، از هل تغذیه می شوند.

با افزایش سطح آنتی اکسیدان های طبیعی در بدن که به سم زدایی و کاهش میزان مواد شیمیایی ایجاد کننده التهاب کمک می کند ، هل به کاهش اندازه و تعداد تومورهای موجود در پوست موش کمک کرد.در حالی که هل هنوز در مطالعات انسانی مورد استفاده قرار نگرفته است ، محققان پیشنهاد می كنند كه این ماده در جلوگیری از ایجاد تومور و سرطان پوست پتانسیل دارد.

سرطان روده بزرگ

تحقیقات اولیه نشان می دهد که هل می تواند به جلوگیری از سرطان روده بزرگ نیز کمک کند. در یک مطالعه ، تعداد ضایعات پیش از تومور در روده بزرگ موشهایی که به سرطان زا تزریق شده اند کاهش یافته و از بروز ضایعات سرطان جلوگیری می کند.هل تکثیر سلولی را سرکوب می کند ، باعث مرگ سلول می شود و میزان درد را کاهش می دهد.

14. پوست و مو را سالم نگه می دارد

تخم هل حاوی حدود 62٪ اسید اولئیک است ، یک اسید چرب که مانند روغن زیتون به شما زیبایی میدهد . روغن حاصل از دانه ها می تواند پوست سر شما را به خوبی مرطوب کرده و باعث کاهش خشکی و چروک شدن آن و همچنین شوره سر شود.

علاوه بر این ، هل به دلیل خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی آن ، می تواند جوش ها ، آکنه ها و زگیل های پوستی را به طور مؤثر درمان کند.

15. سلامت دندان را بهبود می بخشد

در حالی که هل اغلب به عنوان خوشبو کننده دهان مورد استفاده قرار می گیرد ، نقش آن در بهداشت دندان به خوبی مشخص نیست. هل دارای داروهای ضد میکروبی است که باکتری های بیماری زا دهان را از بین می برد و از تشکیل و رشد حفره ها جلوگیری می کند.

همچنین می تواند باکتری های بد بو در دهان را از بین ببرد و باعث بهبود بوی بد دهان شود . یک یا چند دانه را بعد از غذا بجوید تا فواید آن را کسب کنید.

نحوه مصرف هل

هل یک ادویه همه کاره است که آن را میتوان در غذاهای بی شماری اضافه کرد.از هل که به عنوان “ملکه ادویه” هم میگویند هل سبز برای طعم دسرها و هل سیاه و قوی تر برای خورش ها و کاری استفاده کنید.

دانه ها را از پوسته جدا کرده و آنرا خرد کرده و به غذا اضافه کنید.ممکن است این پودر را مستقیماً درون خمیر اضافه کرده یا آن را روی غذای خود بپاشید. در بعضی از غذاها ، شما ممکن است هل را با پوسته به غذا اضافه کنید.

وقتی نوبت به سلامتی رسید ، از هل سبز برای سرفه و سرما و سیاه آن برای هضم استفاده کنید. همچنین ممکن است پودر دانه را در آب داغ بخورید تا یک چای هل تهیه کنید.

مقدار مصرف روزانه 1.5 گرم تخم پودر یا کمی کمتر از 1 قاشق چای خوری است. همچنین ممکن است مکمل هل بخرید ، اما همیشه به مقدار توصیه شده آن توسط پزشک گوش کنید.

عوارض جانبی هل

حساسیت به هل: اگر به هل حساس هستید ، خوردن آن می تواند منجر به بثورات پوستی و مشکلات موقتی تنفسی مانند مشکل در تنفس و سفتی در قفسه سینه شود.

سنگ کیسه صفرا: خوردن هل اضافی می تواند منجر به سنگ کیسه صفرا شود. علاوه بر این ، اگر تحت تأثیر سنگهای صفراوی قرار دارید ، بهتر است از هل جلوگیری کنید.

تداخلات دارویی: اگر به دنبال داروی بیماری یا عفونت خاص هستید ، قبل از افزایش مصرف هل با پزشک خود مشورت کنید.

به صفحه اینستگرام ما بپیوندید.

مطلب پیشنهادی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا