آیا نوشیدن چای سیاه در دوران بارداری بی خطر است؟ فنجان های 2-3 اونسی حاوی حدود 40–120 میلی گرم کافئین است که در دوز توصیه شده قرار می گیرد.
اما ، مصرف بیش از حد همان می تواند احتمال سقط جنین ، تغییر شکل جنین و زایمان زودرس را افزایش دهد. در حالی که افزایش دفعات ادرار و بی خوابی طولانی مدت از دیگر عوارض جانبی است ، برخی از آنها با افزایش فشار خون و کم خونی روبرو هستند.
لیست بایدها و نبایدها با پیشرفت بارداری بزرگتر می شود. این یک واقعیت شناخته شده است که وقتی کودک کوچک خود را در درون خود رشد می دهد ، رژیم شما دیگر ثابت نمی ماند. چیزهایی که قبلاً معمولاً به عنوان بخشی از رژیم غذایی معمول خود مصرف می کردید ، باید گاهی اوقات با گزینه های سالم جایگزین شوند ، به طوری که هیچ آسیبی به شما یا کودک شما وارد نکنند. چای سیاه یکی از آنهاست.
چای سیاه یکی از چای های بسیار کافئین دار است که از برگ گیاه Camellia sinensis تهیه می شود. مطالعات نشان می دهد که یک فنجان 8 اونسی بسته به مارکی که انتخاب می کنید حاوی 40 تا 120 میلی گرم کافئین است. بنابراین ، آیا مصرف چای سیاه در دوران بارداری بی خطر است؟
چای سیاه در دوران بارداری: ایمن است یا ناامن؟
مصرف حداکثر 300 میلی گرم کافئین در دوران بارداری بی خطر محسوب می شود. این مساوی با فنجان های 2–3 و 8 اونسی است. بنابراین ، محدود کردن خود به 2-3 فنجان چای سیاه در روز به عنوان یک امر ایمن در نظر گرفته می شود. مهم است که بدانید غذاهای دیگر مانند شکلات ، کوکاکولا و قهوه نیز حاوی کافئین هستند. بنابراین محاسبه میزان کافئین در روز با توجه به مصرف همه این مواد غذایی ضروری است.
با این حال ، اگر مصرف شما بیش از این حد باشد ، ممکن است خود و نوزاد را در معرض خطرات مختلفی قرار دهید که در زیر ذکر شده است.
1. خطر سقط جنین و نقص مادرزادی را افزایش می دهد
تحقیقات نشان می دهد زنانی که بیش از 300 میلی گرم کافئین در روز می نوشند ، در مقایسه با زنانی که در طول بارداری هیچ کافئین مصرف نمی کنند ، دو بار در معرض سقط قرار دارند.
مطالعات مختلفی بر روی حیوانات انجام شده است و نتایج نشان دهنده ارتباط بین مصرف بیش از حد قهوه و نقایص مادرزادی جنین مانند اسپینا بیفیدا است. به این دلیل که کافئین باعث کاهش جذب اسید فولیک در بدن می شود که برای رشد جنین بسیار مهم است. برخی از نتایج همچنین وقوع وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس را نشان می دهد. با این حال ، مطالعات در مورد انسان هنوز ادامه دارد.
2. ادرار را افزایش می دهد
یکی از موضوعات مشترکی که زنان باردار با آن روبرو هستند افزایش دفعات ادرار است. این به دلیل فشار بیش از حد رحم در حال انبساط به مثانه است. از آنجا که کافئین یک ادرار آور طبیعی است ، مصرف بیش از حد تعداد دفعات بازدید از توالت را بیشتر می کند. به خصوص در سه ماهه سوم ، هنگامی که رشد کودک در اوج است ، بهتر است از چای سیاه خودداری کنید یا مصرف را فقط به 1 فنجان محدود کنید.
3. کم خونی مرتبط با بارداری را بدتر می کند
در دوران بارداری ، بدن شما نیاز به تولید خون بیشتر برای حمایت از رشد کودک دارد. و ، این نیاز به داشتن منبع کافی آهن و فولات در بدن دارد. کم خونی خفیف در دوران بارداری معمول است ، اما اگر سطح آهن و فولات خیلی کم شود ، ممکن است با عوارضی مانند زایمان زودرس یا وزن کم هنگام تولد روبرو شوید.
اگر در دوران بارداری کم خونی مرزی برای شما تشخیص داده شده است ، بهتر است از مصرف چای سیاه خودداری کنید. همانطور که قبلاً ذکر شد ، کافئین موجود در چای سیاه باعث کاهش جذب فولات در بدن می شود و وضعیت کم خونی را بدتر می کند. این ، در موارد شدید ، نیاز به انتقال خون دارد.
4. خطر فشار خون بالا را افزایش می دهد
بسیاری از زنان در سه ماهه سوم بارداری از فشار خون خود در بالای 140/90 می ترسند. این بدان دلیل است که فشار خون بالاتر از این میزان منجر به عارضه ای به نام پره اکلامپسی می شود که در موارد شدید هم برای مادر و هم برای کودک کشنده است. چای سیاه خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد ، بنابراین محدود کردن مصرف بسیار توصیه می شود.
5. بی خوابی را القا می کند
سه ماهه سوم بارداری زمانی است که بدن شما حداکثر تلاش خود را برای نگه داشتن وزن کودک رشد سریع و مسائل مختلف مرتبط با آن انجام می دهد. ادرار مکرر ، سوزش معده ، افزایش حرکت کودک یا کمبود خواب ، شما در طول شب بی قرار می مانید. کافئین محرک ، بیشتر بر مشکلات بی خوابی و سوزش معده می افزاید.
بنابراین ، بهترین شرط شما این است که مصرف را هر روز به 2/3 فنجان محدود کنید ، با توجه به اینکه بارداری پرخطری ندارید. در صورت ابتلا به بیماری هایی مانند کم خونی یا فشار خون بالا ، بهتر است در مورد مصرف و مقادیر با پزشک خود مشورت کنید.
به صفحه آپارات ما بپیوندید.