مثانه بیش فعال در کودکان: علل و معالجه . تکرر ادرار ممکن است نشانگر این باشد که کودک مثانه بیش فعالی دارد.
در این مقاله به تشریح علل ، تشخیص و درمان آن می پردازیم.
مثانه بیش فعالی در کودکان نوعی سندرم است که باعث نیاز فوری به ادرار کردن می شود. در برخی موارد ، نیاز آنقدر ضروری است که کنترل آن دشوار است و حتی ممکن است باعث ادرار غیر ارادی شود.
اگرچه این بیماری ممکن است در بزرگسالان و کودکان نیز رخ دهد ، در این مقاله به سندرم مثانه بیش فعالی در کودکان ، علل آن ، تشخیص و درمان پرداخته شده است.
مثانه بیش فعالی در کودکان
مثانه بیش فعالی نوعی سندرم است که نیاز فوری به ادرار کردن مکرر دارد. به طور معمول ، با افزایش فراوانی ادرار همراه است. همچنین این دومین علت شایع عملکرد اختلال مثانه در کودکان پس از خوابیدن است.
در بسیاری موارد ، شدت فوریت کنترل ادرار را غیرممکن می کند. بنابراین ممکن است کودک به طور تصادفی ادرار کند یا نشت ادرار داشته باشد. این همچنین می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی در زندگی کودک شود و تأثیر منفی بر زندگی اجتماعی یا عاطفی آنها بگذارد.
در حقیقت ، اگر کودک به طور اتفاقی ادرار کند ، ممکن است ترس از ادرار کردن به طور اتفاقی در مقابل دیگران ، از اجتناب یا امتناع از شرکت در فعالیت های مختلف یا رویدادها جلوگیری کند.
به همین دلیل ، مهم است که از علائم آگاه باشید و در اسرع وقت با یک متخصص مشورت کنید.
علائم
در مرحله اول ، مهم نیست که مثانه بیش فعالی را با سایر شرایط ، مانند بستر خواب اشتباه بگیرید. بزرگترین تفاوت این دو در این است که مثانه بیش فعال در هر ساعت از روز می تواند خود را نشان دهد.
به طور کلی ، علائم زیر تمایل دارند خود را بروز دهند:
- ادرار بیش از 8 بار در روز.
- مشکل در کنترل نیاز به ادرار کردن.
- نشت یا از بین رفتن ادرار.
- برای نشستن به صورت پاها یا در موقعیت های دیگر سعی کنید از جلوگیری از از دست رفتن ادرار جلوگیری کنید.
- در موارد شدید ، بی اختیاری ادرار یا عدم توانایی در کنترل ادرار.
- علائم این بیماری می تواند باعث پریشانی شود یا بر زندگی عادی کودک تأثیر بگذارد.
دلایل سندرم مثانه بیش فعالی
تئوری فعلی نشان می دهد که مثانه بیش فعال می تواند مربوط به اواخر بلوغ سیستم عصبی مرکزی باشد. پس از پر شدن مثانه ، رفلکس مهار مثانه به درستی فعال نمی شود.
این مشکل می تواند مربوط به شرایط جسمی کودک باشد ، مانند ناهنجاریهای دستگاه ادراری ، مثانه یا عفونت کلیه و عدم بلوغ سیستم عصبی مرکزی.
با این حال ، این همچنین می تواند به شرایط دیگر ، مانند یبوست مرتبط باشد.
در برخی موارد ، به این دلیل است که کودک آموخته است که به درستی کنترل ادرار را انجام دهد (فرآیندی که معمولاً در 3-5 سالگی شروع می شود). بدون یادگیری نحوه کنترل ، کودک قادر به کنترل صحیح ادرار نخواهد بود.
به همین ترتیب ، شرایطی مانند اختلالات روانی ، رفتاری ، یادگیری یا اضطراب از جمله موارد دیگر ممکن است شامل سندرم مثانه بیش فعالی به عنوان یکی از علائم آن باشد.
تشخیص
برای تشخیص مثانه بیش فعالی ، پزشک باید آزمایشات و آزمایش های زیر را انجام دهد:
- تاریخچه پزشکی کامل والدین و کودک (در صورت وجود). هنگام توضیح تاریخچه پزشکی ، حتماً در مورد عادت های ادرار به جزئیات بروید. در حقیقت ، ممکن است از شما خواسته شود که “زمان ادرار کردن” را برای چند روز بنویسید که تعداد دفعات و شدت ادرار کودک را ثبت می کند. همچنین ، پزشک در مورد هرگونه محرک احتمالی مشورت خواهد کرد.
- معاینه ی جسمی. این معاینه مستلزم بررسی ناحیه مجاری ادراری و همچنین از طریق برخی آزمایشات است که عملکرد سیستم عصبی را بررسی می کند.
- آنالیز ادرار. این امر هرگونه عفونت را بررسی می کند.
- با توجه به نتایج آزمایشات فوق ، پزشک ممکن است سونوگرافی یا سایر مطالعات را انجام دهد تا مشکلات عمده دیگر را رد کند.
رفتار
درمان مثانه بیش فعالی در کودکان همیشه به علل آن بستگی دارد. به عنوان مثال ، اگر در اثر یبوست ایجاد شود ، درمان با حل یبوست انجام می شود.
در هر صورت ، متداول ترین انواع درمان شامل موارد زیر است:
- آموزش مثانه. این می تواند شامل برنامه ادرار کردن (بار در ساعت) ، دو بار ادرار کردن در هنگام حمام یا آرامش عضلات لگن از جمله موارد دیگر باشد.
- در بعضی موارد ، پزشک ممکن است یک روش درمانی را توصیه کند (معمولاً اکسی بوتینین). این امر به تسکین علائم کمک می کند تا کودک یاد بگیرد که به طور موثر کنترل کند. هنگامی که کودک کنترل صحیحی داشته باشد ، این امر به جلوگیری از عفونت های ادراری در آینده کمک می کند.
- حمایت والدین. والدین نباید تحت هیچ شرایطی کودک را سرزنش کنند. از این گذشته ، مثانه بیش فعال نیز داوطلبانه نیست. در مقابل ، شما باید صبور ، فهم و پشتیبان باشید. به عنوان مثال ، حتی تاکتیک های انگیزشی نیز می تواند ایجاد شود ، مانند پاداش دادن کودک وقتی او با موفقیت برنامه را دنبال می کند.
نتیجه
توجه به علائم مثانه بیش فعال بسیار مهم است. همانطور که توضیح دادیم ، می تواند کودک را از نظر اجتماعی و عاطفی تأثیر منفی بگذارد و درنهایت به مشکلات عزت نفس منجر شود.
به همین دلیل ، مهم است که در صورت بروز علائم یا علائم مربوط به این سندرم به پزشک مراجعه کنید. این امر باعث می شود تا مشکلات جسمی منتهی به این سندرم به سرعت درمان یا رد شود و علائم قابل درمان و باعث برطرف شدن آن باشد.
در هر صورت ، حمایت والدین مهم است. به همین دلیل ، بازدیدهای مداوم از دستشویی یا ادرار تصادفی هرگز نباید با انتقاد ، چشم نواز یا سرزنش مواجه شود. در مقابل ، حمایت مداوم ، صبر و درک لازم است.