بارداریسلامتمادر و فرزند

کمبود آب بدن در دوران بارداری: علائم ، دلایل و راه های جلوگیری از آن

کمبود آب بدن در دوران بارداری: علائم ، دلایل و راه های جلوگیری از آن . در طول بارداری روزانه به 750 تا 1000 میلی لیتر آب اضافی نیاز دارید . احساس تشنگی ، سرگیجه یا خستگی ، سردرد ، خشکی لب ، دهان یا چشم نشان دهنده کمبود آب بدن است.  کمبود آب بدن در دوران بارداری می تواند باعث کمبود مایع آمنیوتیک ، زایمان زودرس ، شیر مادر ناکافی و انقباضات کاذب و همچنین نقایص مادرزادی در کودک شما شود.

کمبود آب بدن در دوران بارداری: علائم ، دلایل و راه های جلوگیری از آن

آب برای زندگی ضروری است. در حقیقت ، 50 تا 75 درصد از بدن ما را تشکیل می دهد. این بر اساس مایع های گوارشی ، خون ، ادرار و عرق است و در استخوان ها ، چربی ها و عضلات لاغر وجود دارد. و چون بدن ما آب ذخیره نمی کند ، ما باید هر روز یک منبع تازه تأمین کنیم.

آب هنگام بارداری اهمیت بیشتری پیدا می کند. این ماده در تشکیل جفت که مواد مغذی را به کودک شما در رحم می رساند ، کمک می کند. همچنین برای تشکیل کیسه آمنیوتیک لازم است. در حقیقت ، در هنگام بارداری به حدود 750 تا 1000 میلی لیتر آب بیشتر از آنچه در غیر این صورت نیاز دارید (یک زن بالغ به طور معمول حدود 2.1 لیتر آب در روز نیاز دارد) دارد. بنابراین مهم است که وقتی باردار هستید هیدراته باشید.

بیایید نگاهی به برخی از نشانه ها بیندازیم که می تواند کمبود آب بدن شما باشد و تاثیری که این امر بر روی کودک شما می گذارد:

علائم کم آبی بدن

برخی از نشانه های کمبود آب بدن عبارتند از:

  • ادرار تیره رنگ
  • احساس تشنگی
  • احساس سرگیجه داشتن
  • سردرد گرفتن
  • احساس خستگی
  • خشکی لب ها ، دهان یا چشم ها
  • دفع ادرار به ندرت
  • گرم شدن بیش از حد مادران. آب به تنظیم دمای بدن کمک می کند و کمبود آن می تواند منجر به گرم شدن بیش از حد شود ، که نشانه ای از کمبود آب بدن در دوران بارداری است.
زومبا: راه جالب برای از دست دادن وزن
بخوانید

اگر هشت ساعت ادرار نکرده اید ، نبض ضعیف یا سریع دارید و احساس سردرگمی می کنید به شدت کم آب می شوید. این یک فوریت پزشکی است و شما بلافاصله نیاز به مراقبت پزشکی دارید.

چه عواملی باعث کم آبی بدن در زنان باردار می شود؟

عواملی که می توانند منجر به کم آبی در همه افراد شوند – مانند تعریق زیاد به دلیل گرمای هوا یا ورزش ، عدم مصرف آب کافی ، ادرار زیاد به دلیل شرایطی مانند دیابت یا بیماری کلیوی و غیره – می تواند باعث کم آبی بدن در دوران بارداری نیز شود.

استفراغ شدید صبگاهی ، شرایطی خاص برای بارداری است که باعث کم آبی بدن می شود. حالت تهوع و استفراغ در زنان در سه ماهه اول طبیعی است. این حالت معمولاً از حدود هفته ششم بارداری شروع می شود ، در حدود نهم به اوج خود می رسد و در هفته شانزدهم یا هجدهم برطرف می شود.

با این حال ، برخی از زنان نسخه شدیدی از این حالت را تجربه می کنند که آنها را در معرض کم آبی قرار می دهد. بیماری صبحگاهی ممکن است زودتر (بین هفته چهارم تا پنجم) در زنان مبتلا به این بیماری شروع شود. اگرچه معمولاً مادر باردار در سه ماهه دوم (حدود هفته بیستم) احساس بهتری دارد ، اما برخی از زنان ممکن است در کل بارداری احساس تهوع صبحگاهی داشته باشند.

آیا کمبود آب در هر سه ماهه خاص بیشتر است؟

آیا باید در هر زمان خاصی از بارداری نگران کم آبی باشید؟ گرچه مهم است که در تمام دوران بارداری بدن خود را مرطوب نگه دارید ، اما اطمینان حاصل کنید که مایعات کافی مصرف می کنید ، به خصوص در زمان هایی که مستعد از دست دادن مایعات هستید.

تخم کتان برای کاهش وزن و نحوه استفاده از آنها
بخوانید

به عنوان مثال ، باید در سه ماهه اول بارداری که ممکن است مایعات ناشی از تهوع صبحگاهی را تجربه کنید ، بسیار احتیاط کنید. و دوباره ، در سه ماهه سوم بارداری چون برخی از زنان در آن زمان اسهال را تجربه می کنند.

اثرات کم آبی بدن در زنان باردار

اگر در دوران بارداری کمبود آب داشته باشید ، عوارض جدی ایجاد می شود:

  • کودک شما ممکن است دارای نقایص لوله عصبی باشد که نقص مادرزادی ستون فقرات ، نخاع یا مغز است.
  • ممکن است مایعات آمنیوتیک کمتری داشته باشید که کودک شما را در رحم بالشتک می کند. اگرچه این شرایط در هر زمان ممکن است ایجاد شود ، اما معمولاً در سه ماهه سوم مشاهده می شود.
  • کمبود آب بدن می تواند باعث انقباضات Braxton Hicks شود ، که معمولاً در سه ماهه سوم تجربه می شود. آنها طبیعی هستند و با نزدیک شدن به زمان زایمان (که معمولاً زایمان کاذب نامیده می شود) شدت می گیرند.
  • می توانید به زایمان زودرس بپردازید.
  • ممکن است شیر مادر کافی تولید نکنید.

چگونه از کمبود آب بدن در دوران بارداری جلوگیری کنیم

1. مایعات را به اشکال مختلف دریافت کنید!

اطمینان از اینکه مایعات کافی دریافت می کنید برای جلوگیری از کم آبی بدن در دوران بارداری بسیار مهم است. اما نیازی نیست که فقط به نوشیدن آب خسته کننده و قدیمی محدود شوید!

روش های زیادی برای وارد کردن مایعات در رژیم غذایی وجود دارد. در حقیقت ، طب سنتی به شما توصیه می کند که از غذاهای مغذی مانند فرنی های آبکی برنج و حبوبات استفاده کنید یا شیر بخورید تا در طی سه ماهه اول میزان مصرف مایعات را افزایش داده و از کمبود آب بدن به دلیل تهوع صبح جلوگیری کنید. همچنین می توانید مایعات غنی از مواد مغذی دیگر مانند آب نارگیل لطیف را بنوشید تا بدن خود را مرطوب نگه دارید.

14 مزایای اثبات شده استفاده از رازیانه
بخوانید

راه حل دیگر شامل مخلوط کردن آب لیمو با 2 قاشق چای خوری شکر و کمی نمک و افزودن آن به نیم لیتر آب است. نوشیدن یک فنجان هر 2-3 ساعت می تواند به جلوگیری از کم آبی بدن و همچنین رفع حالت تهوع کمک کند.

2. از یک محلول آب رسانی دهان استفاده کنید

اگر علائم کم آبی را تجربه کردید باید اقدامات لازم را برای جایگزینی مایعات از دست رفته و همچنین مواد معدنی انجام دهید. می توانید با مخلوط کردن 6 قاشق چای خوری شکر و نیم قاشق چای خوری نمک در 1 لیتر آب آشامیدنی تمیز ، یک محلول آب رسانی خوراکی (ORS) در خانه درست کنید. اگر پایین آوردن مایعات به دلیل استفراغ برای شما دشوار است ، سعی کنید به جای نوشیدن مقدار بیشتری ، مرتباً مقدار کمی میل کنید.

همچنین باید چند مورد را در لیست “Not To Do” قرار دهید.

3. کافئین را کاهش دهید

از مصرف کافئین اضافی خودداری کنید زیرا ادرار آور است و می تواند میزان ادرار شما را افزایش دهد. در حقیقت ، توصیه می شود هنگام بارداری میزان کافئین خود را به 200 میلی لیتر در روز محدود کنید ، که به طور کلی به یک فنجان قهوه تبدیل می شود.

4- از قرار گرفتن در معرض گرما و ورزش شدید خودداری کنید

همچنین ممکن است ایده خوبی باشد که از وقت گذرانی در گرما یا فعالیت هایی مانند ورزش شدید که منجر به گرم شدن بیش از حد و کمبود آب بدن می شود خودداری کنید. اگرچه مقداری ورزش هنگام بارداری سالم است ، اما بیش از حد از بدن خود استفاده نکنید و از بدن خود مالیات نگیرید.

به صفحه آپارات ما بپیوندید.

مطلب پیشنهادی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا